Кабинетът отпуска 60 млн. лв. на въздушните превозвачи, 40 млн. лв.

...
Кабинетът отпуска 60 млн. лв. на въздушните превозвачи, 40 млн. лв.
Коментари Харесай

Правителството отпуска още пари за covid-тестове и медиците на първа линия

Кабинетът отпуска 60 млн. лева на въздушните превозвачи, 40 млн. лева за проби за COVID-19 и спомагателни 54 млн. лева за медиците на първа линия. Това заяви при започване на държавното съвещание министър председателят Кирил Петков. Oт думите му стана ясно, че парите ще дойдат от бюджетния остатък.

" Отпускането на тези средства е доста значимо предвид на идващите месеци, когато се чакат нови талази. Даваме на Народното събрание да разпредели спомагателните доходи, вместо както в предишното е било традиция Министерски съвет да взема решение това. Този път Народното събрание ще дефинира по най-хубавия метод ", изясни Петков.

Министрите също по този начин ще гласоподават актуализация на обществените пенсии, както и отпущането на инвестиция от над 2.6 млн. лв. за Летище Русе, с цел да стартира то да действа.

" Вкарваме много средства в посока здраве, в посока обществени политики, в посока районно развиване. И даваме опцията на Народното събрание да изразходва спомагателните средства, които са останали в бюджета ", добави министър председателят.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР